ippon trophy anwerpen 14-15/05/2022

De Ippon Trophy Antwerpen in  Merksem geldt zo'n beetje als de afsluiter van het tornooiseizoen. Op zaterdag 14/05 kwam Appolientje in actie met een gouden medaille in de categorie U15, -52 kg. Een zoveelste ereplaats  waar zij en de hele JSW enorm trots mogen op zijn. 

Op 15/04/2022 sloten Sam, Vince en (na lange tijd) Menno het seizoen af in een snikhete sporthal.Ondanks de naam van het tornooi, spijtig genoeg geen ippons voor onze jongere JSW'ers. Al lag dat zeker niet aan de inzet van onze 3 heren.Met de instructies van coach Bert hebben ze elk hun uiterste best gedaan en weer mooi judo laten zien.Tijd nu om rustig op de training het seizoen af te sluiten en dan uit te kijken naar het nieuwe seizoen... Hopelijk met nog meer JSW'ers present op de tatami

Appolientje komt nog eens in actie op het open internationaal tornooi van Venray in Nederland... maar eerst dus wat rusten.

opening nieuwe dojo 7/5/2022

7 mei 2022 was het dan zover. De opening van het "Huis van de vrije tijd" op de site van de schalk met onze NIEUWE DOJO.

De initiatielessen en demonstraties werden goed gesmaakt en misschien hebben we er wat nieuwe leden bij. 

Dank aan onze trainers Jan, Bert, Kelly, Karen, judomama's Jennifer en Ann  en onze judoka's die hun beste beentje voorzetten. Er werd zelfs een gasttraining gegeven door john Steenackers een heuse vice wereldkampioen op het afgelopen WK voor veteranen in Lissabon. 

Er werd direct beslist om al definitief te verhuizen. Verdere verfraaiingswerken aan onze nieuwe dojo zullen tijdens grote vakantie uitgevoerd worden. 

Dus vanaf 11/5 allen naar de Schalk!!!! 

Oh ja, voor diegenen die Appolien niet zien op de foto's... Zij ging naar de open bekers van Gent. Zij won zilver na verlies tegen, weeral, Lorine Ovayolu.

Om toch nog op tijd in Willebroek te zijn, kreeg zij haar medaille wat vroeger en  stond ze wat eenzaam op het podium. 

Garry stond ons bij vanop zijn cursus om nog een betere judo trainer te worden. 


prijs der noorderkempen 23 (U15-18-21) - 24 /4/2022 (U9-11-13)

voor Appolien was het een "rustig" weekendje tov onze U9-11-13'ers. Op het tornooi van de Beer van Brecht in Malle was er maar 1 tegenstander in haar categorie. In een wedstrijd best of 3, won Appolien haar twee wedstrijden in een snelle Ippon. bedankt Jan voor de coaching.

Janne, Vic, Otto, Vince & Sam dachten, eentje is geentje...Na een lange, zware dag in Meise trokken ze zondag ook nog naar Malle met coach Bert.Voor de ene was minder slaap een voordeel voor de andere bleek dat toch een nadeel te zijn.Ondanks de vermoeidheid gingen ze stuk voor stuk tot het uiterste.Week na week zien we de positieve evolutie die onze judoka's maken, zowel judo-technisch als qua volharding en enthousiasme.

ontmoeting meise (u 9-11-13) 23/04/2022

Zaterdag stonden er maar liefst 11 JSW-judoka's op de tatami van Meise.Vic en Sam kregen bij de U11 versterking van Zayneb, Amine en voor het eerst Estée.Bij de U13 sloten Mathieu en Mathias aan bij Janne, Vince & Otto.In de categorie U9 vertegenwoordigde Zayd trots de club.Voor enkelen was het lang geleden, voor eentje zelfs de eerste keer. Anderen hadden dan weer nog maar enkele wedstrijden op de teller staan, terwijl een deel al heel wat ervaring kon delen met de rest.Zoals altijd stond er een geweldige groep judoka's die elkaar steunden: samen opwarmen, elkaar aanmoedigen, toejuichen na winst en ook troosten na verlies.Maar ook de supporters aan de kant stonden samen nagelbijtend, vol van trots het beste van zichzelf te geven.Kortom een hechte groep die er vol voor ging.Stuk voor stuk hebben ze dat eremetaal verdiend en mogen ze trots zijn op zichzelf!Nadien trok een deel van de groep nog op pad voor een gezellig etentje.


bekers van deinze 2022 U15 (16/04/2022)

Terwijl onze U11 en U13 judoka's aan de slag waren in Lummen, mocht Appolien vechten in Deinze, aan de andere kant van het land . 

Men probeerde  een ietwat aparte formule uit : 2 poulles van 3 judoka's waarvan de nummers 1 en 2 van elke poulle de 1/2 finale tegen elkaar vochten. Hierdoor was het zeker dat er niemand na 1 wedstrijd uitgeschakeld zou zijn.  

Appolien won haar 4 wedstrijden met een duidelijke, overtuigende Ippon.

Goud : Appolien troubleyn, Zilver : Noor Phlypol, Brons : Noor Desseyn en Djilla Delaere

Morgen naar Lummen voor de tweede dag van de night store trophy. Maar dan wel met haar echte coach. Haar gelegenheidscoach van vandaag kan dan weer zijn echte job innemen : trotse papa!


night store trophy lummen (u11-13 :  16/04/2022, u15 : 17/04/2022)

Onze U13'ers (Otto, Janne & Vince) en de U11'ers (Vic en Sam) gingen naar dag 1 van het tornooi in Lummen.

De statistieken waren minder indrukwekkend dan de inzet van onze judoka's.

Stuk voor stuk gingen ze ervoor en gingen ze aan de slag met de aanwijzingen van hun coach Jan.

Zowel op als naast de mat zat de sfeer er weer goed in.

Hop naar volgende week... Een weekend met 2 wedstrijden op de agenda πŸ’ͺ🏼πŸ₯‹

Zondag was het aan Appolientje in de categorie U15, -52 kg. Spijtig genoeg waren ze maar met drie. Een sterke Duitse moest eraan geloven met een  wazari.  Haar tweede wedstrijd werd beslecht met een tomoe nage... maar dan door Yuna Henk, een te sterke Hollandse. Voor deze keer toch... Appolien zal haar naam en techniek niet makkelijk vergeten. Zilver  in Lummen... proficiat!!! met dank aan coach Jan en Karen.

 


ontmoeting van Moorsele 3/4/2022

Na 5 maand konden we eindelijk nog eens in actie komen op de tatami van Judoclub Kwai in Moorsele.

Deze keer kregen Vic, Sam, Janne, Hayden en Vince voor het eerst het gezelschap van Otto.

Ze deden stuk voor stuk hun uiterste best, met mooi judo als gevolg πŸ₯‹

De inzet die ze vandaag getoond hebben, was belangrijker dan winst of verlies.

Weer een ervaring rijker, hop naar de volgende wedstrijd binnen 2 weken πŸ’ͺ🏼


examens 2/4/2022

EXAMEN 2 april .

We zouden het nog vergeten in alle drukte

Maar op 2 april was het weer even een stressy voormiddag voor onze judoka's en voor de examinatoren Garry en Kelly.

Ze waren weer met velen.... de zenuwen waren ook aanwezig.... het wachten duurde soms lang.

Sommigen leken cool, anderen uitbundig, misschien een beetje teleurgesteld of super Happy en trots.

Maar elk stapje voorwaarts, hoe klein ook, is een stapje dichter bij het doel.

En zoals vermeld op onze website :

Het is niet belangrijk beter te zijn dan iemand anders , maar beter te zijn dan gisteren !!!

Proficiat : Fenris, Hajar, Hafsa, Billie, Fatima, Soulayman, Amine, Zainab, Vic, Otto, Mathias, Sam, Janne, Stephane en Cas .


Internationales Turnier der weiblichen Jugend U 16 in Düsseldorf 2/4/2022

Wat een belevenis. Appolientje werd door Judo Vlaanderen uitgenodigd om mee te doen met een internationaal judotornooi voor dames U16. 

Een imposante groep van ongeveer 192 judoka's vanuit België, Nederland, Duitsland, Polen, Zwitserland, Luxemburg en nog wat enkelingen uit andere landen traden aan. 

In de categorie -52 kg waren er in totaal 34 judoka's ingeschreven. Een echte strijd voor 4 medailles dus. Wat het extra moeilijk maakte, is dat wurgen en klemmen, itt in België, toegestaan was. Iets wat wij nog niet gewoon zijn.

Appolien won haar eerste wedstrijd overtuigend met een zuivere Ippon, doch werd in een houdgreep genomen in de tweede ronde. Omdat haar tegenstandster in de volgende ronde zelf verloor, kon Appolien spijtig genoeg niet meer meedoen met het herkansingstornooi. 

Het was in ieder geval een leerrijke, vermoeiende en toffe ervaring. Volgende keer beter. 


BK jeugd 2022

Belgisch Kampioenschap Jeugd 2022 in Tielt op 19/02/2022. U15, -52kg

Met een (te) ruime delegatie waren we present om voor Appolientje te supporteren. Het kampioenschap begon met een snelle Ippon in de 1/4 finale tegen de n°3 van Wallonie, . 

In de 1/2 finale kwam Appolientje uit tegen de Waalse Kampioene Lorine Ovayolu. Ondanks fel verweer tegen deze linkse Judoka werd Appolientje gevloerd door een Ippon Seoi Nage gevolgd door een houdgreep. Geen herhaling van de PK en VK finale tegen Shelsey Van Oudeusden dus. Zij won trouwens de gouden medaille. 

Dus op naar de "kleine" finale voor brons  tegen Merel Ver Eecke die ze in twee tijden overtuigend won.   

Na meer dan 15 jaar bracht Appolientje een medaille van het Belgisch Kampioenschap mee naar Samurai Willebroek. Trots op onze judoka en coaches. Terecht dat er thuis een verrassing wachtte. 


PK VK  Jeugd 2022 

Provinciaal Kampioenschap Jeugd in Schoten op 6/2/22.

Op het PK  waren er slechts twee judoka's in Appolientjes categorie (-52 kg). Appolientje kwam een oude bekende, Shelsy (Van Oudheusden), tegen. Spijtig  moest ze het onderspit delven in één wedstrijd. Gevolg zilveren medaille. Volgende week op het Vlaams Kampioenschap zullen de medailles niet zo gemakkelijk verdiend worden... dat staat vast!

 

Vlaams Kampioenschap Jeugd in Deinze op 12/2/22. 

Appolientje deed het weer. Na drie verdiende Ippons in eerste ronde, kwart en halve finale kwam ze weer Shelsy van Nieuwenhuyse tegen die, weerom, iets sterker bleek te zijn. Appolientje is dus de VICE KAMPIOEN van Vlaanderen U15 -52kg voor 2022. Een prachtprestatie!!!

kleuterjudo

Na een gewongen corona pauze beginnen onze kleuters er opnieuw aan.

Iets zegt me dat er nog foto's zullen volgen.

linkeroevert 2021

Op  28/12/2021 gooiden enkele ouders en judoka's de beentje los tijdens een loopwedstrijd op Linkeroever.  Kwestie van ook eens andere kwaliteiten te tonen. 

tornooi Berke Bemelmans Dilsem-stokkem 2021 (u14)

Op 12/12/2021 deed Appolientje mee aan een internationaal judotornooi in Dilsem Stokkem.  Zij won in de categorie -52 kg van twee sterke Duitse Judoka's. 

hieronder testje van één van haar wedstrijden via ons youtubekanaal. 

tornooi Wingene 2021 (U9 - 11)

6/11/2021

Vandaag trok het JSW-team naar Wingene en werd versterkt door Mathias, die voor het eerst meeging.
Aan zijn zijde stonden Janne, Hayden, Vince, Sam en Vic.
Hoewel de statistieken ons ongelijk geven, hebben we weer het beste gezien van onze enthousiaste en positief ingestelde kinderen, die elkaar vinden zowel op als naast de tatami!
We kunnen dus terugblikken op een leerrijke wedstrijddag zonder traantjes... πŸ€ͺ
Bedankt coach Bert om mee de verre verplaatsing te maken πŸ’ͺ. 

Provinciaal en Vlaams kampioenschap jeugd 2021

Op 31/10 vond het provinciaal kampioenschap jeugd voor de provincie Antwerpen plaats in Schoten. Appolientje deed mee in de categorie U15 in de gewichtsklasse -52 kg. Zij werd prachtig tweede. 

De eerste vier per categorie werden geselekteerd voor  het Vlaams kamioenschap op 13/11/21 in Nevele. 

Zij ging vlot door naar de tweede ronde. in de tweede ronde verloor ze echter en werd doorverwezen naar de herkansing. Zij won haar eerste herkansing, doch moest haar meerdere herkennen in de kwart finale. Hierdoor werd ze uiteindelijk mooi 5°. Juist geen plaats op het BK dus... Volgend jaar beter? Appolientje is in ieder geval gemotiveerd.

weekendje Bredene : tornooi van de MIddenkust (U9 - 11 - 15)

Tijdens het weekend van 23-24/10 vochten onze Judoka's (Vince, Sam en Appolientje) mee op het tornooi van de Middenkust. 

Tijd om te tonen dat ze geen schrik hebben van een beetje koud water. 

 

kapoenenontmoeting van stekene (U9 - 11)

2-3/10/2021

Dag  1 

We verzamelden in een mooie , ruime sporthal waar onze kleinste Samurai's nog eens een proefje kregen van een echte wedstrijd.
Na een gezamenlijke opwarming was het de beurt aan Amine, Vic en Zayd.
Aangemoedigd door mama's en papa's, kleine broer en Sam en Vince mochten Vic en Amine hun reeks al starten met een onderling duel. En dat was toch speciaal. Een beetje onwennig voor de jongens ( want vechten tegen een vriend is toch wel anders dan tegen een onbekende tegenstander ).
Onze jongens hebben allemaal minstens één overwinning op hun naam staan en de coach , die meer belang hecht aan kumi kata en controleren dan aan powerjudo op die leeftijd, was zeer tevreden .
Mama's en papa's waren weer een hecht team en de sfeer was schitterend. Proficiat TOPPERS !!!!

Dag 2 

Nog een topdag voor onze Samurai's  !! Bij de meisjes was Zeynab opnieuw van de partij, tot grote trots van papa Afilal en van de coaches. Ze moest opnieuw gewoon worden aan het wedstrijdritme maar eens ze opnieuw gewend was aan het explosieve van een wedstrijd (toch een verschil met de wekelijkse trainingen) sloot ze de dag af met een prachtige overwinning. Zij is opnieuw vertrokken ! πŸ₯‹πŸ‘
Janne krijgt meer en meer de smaak te pakken. Onze breekbare Janne van voor de Corona is meer en meer veranderd in een kleine leeuwin ! Powergirl ! Net zoals vorige week heel veel spirit getoond ! Een duidelijke evolutie is merkbaar . Top Janne πŸ₯‹πŸ‘
Vince kreeg de opdracht zijn kumi kata te gebruiken tegen het power judo van zijn tegenstander . En zoals altijd deed Vince wat hij moest doen. Power judo werd afgehouden en Vince kon zijn twee volgende kampen omzetten in winst met een sterke prestatie op de grond. Zalige judoka om te coachen. πŸ₯‹πŸ™
En Sam mocht de tweedaagse afsluiten. 'Mijn broer is beter op de grond, ik niet ... was zijn beoordeling'. Dus Sam deed zijn ding, bleef rechtstaan en behaalde 3 victories op rij. Mama moest zeer goed geconcentreerd zijn om een foto te kunnen nemen voordat zijn tegenstander in de tatami beet. πŸ₯‹πŸ’ͺ TOPWEEKEND !!

tornooi van HOEvene (U9 - 11)

25/9/2021

Janne, Vince, Sam, Vic & Zayd gingen vandaag op wedstrijd in Hoevenen.
En of ze dat goed gedaan hebben πŸ₯‹πŸ’ͺπŸ»πŸ…

Beker van OUd Turnhout (U15)

16/10/2021

Appolien deed mee met het tornooi van Oud Turnhout. In haar gewichtscategorie (-52 kg) waren er maar twee judoka's.  waarschijnlijk heeft dit vooral te maken met de coronaperikelen. 

Zij vocht met haar tegenstandster drie wedstrijden waarvan zij er twee won en terecht op het hoogste schavotje kwam. Proficiat !!!

een beetje van alles